Dagligliv og udfordringer for blinde og svagtseende


Personberetninger

Poul og Sofia med ombord

Poul er medlem af Blindes Sejlklub, som udspringer af Projekt Nye Veje. Her fortæller han om sin Sejlersjæl og livet ombord som blind, havets store krafter, og det at gøre op med sine egne grænser og evner som blind.
Ombord er yderligere en gæst, Valdemar og gasten Jette, som begge er seende og er med for første gang.
Udsendelsen varer 35 minutter
Hør og se webcast.
Download til egen player.

Når blot man holder sammen og holder fast

Ingrid og Hans Christian Hulgaard har begge midstet synet i en meget sen alder, men de er ikke gået i stå af den grund. Sammen støtter de hinanden, og Hans Christian har stadig, om måske endnu mere, stor glæde ved havearbejdet. Han fremelsker blomster og dyrker sin urtehave. Han kan også stadig hugge og save brænde, selv om hans syn kun er på ca. 4 procent.
Indslag ca. 28 minutter.
Hør og se webcast her
Download til egen player her

At holde fast i sin sejlerlyst på trods

Michael Madsen har haft Diabetes siden han var 3 år gammel, og er derfor blevet mere og mere blind. For 6 år siden mistede han førligheden og blev næsten fuldt lammet grundet den type kontraststof, som man brugte den gang til undersøgelser. Michael kom derfor i kørestol, som han faldt med for nogle år siden, og midstede det ene ben. Alligevel og på trods af alt det,, holder han fast i livets glæder som sejler. Indslag ca 23 minutter.
Hør og se webcast her
Download til egen player

Den lige vej til drømmejobbet

Søren Jensen 23 år for tæller her om sin drøm der gik i opfyldelse med jobet som IT-supporter. Hans liv rummer også websitet Cool For The Blind, med spil og webcast m.m.
Fra maj 2011
Hør webcast her
Download til egen player
Til Cool For The Blind

Gå til godtdu.coms øvrige webcasts
Opdateret d. 26.9.2011